uitzicht

Introductie

Mijn naam is Marjolijn Ploegmakers (1948). Ik ben in 1987 aan de universiteit van Tilburg afgestudeerd als psycholoog in twee hoofdrichtingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Daarna heb ik een zesjarige postdoctorale beroepsopleiding gevolgd tot klinisch psycholoog en psychotherapeut.

Ik ben me altijd blijven scholen en verdiepen om beter te worden in mijn vak. Zo heb ik me verdiept op 4 gebieden:

* cognitieve gedragstherapie

* gespecialiseerde kinder- en jeugdpsychotherapie

* systeemtherapie

* mindfulness training

Na mijn pensionering heb ik mijn eigen praktijk voortgezet. Naast enkele dagen therapeutisch werk geef ik supervisie aan gezondheidszorgpsychologen en leertherapie aan psychotherapeuten en cognitief gedragstherapeuten in opleiding.

Ervaring

Na mijn afstuderen heb ik meer dan 25 jaar multidisciplinair gewerkt bij verschillende instellingen. Ik heb altijd met veel plezier met kinderen en hun ouders gewerkt als psychotherapeut. Voornamelijk met kinderen die last hebben van adhd, autisme, angst, depressie, dwang, selectief mutisme en hechtingsproblemen.
Ik gaf mediatietherapie aan leerkrachten, leerlingen en de ouders. Ik behandelde kinderen met autisme en adhd en ondersteunde de ouders.
Ook gaf ik psychotherapie aan kinderen met epilepsie en andere somatische, psychische of angstklachten.

Eigen praktijk

praktijk

 

Sinds 2010 heb ik een eigen praktijk voor psychotherapie.

Als vrijgevestigd psychotherapeut geef ik psychotherapie aan kinderen, ouders, volwassenen en gezinnen. Naast behandelaar ben ik ook supervisor en leertherapeut voor GZ-psychologen, psychotherapeuten, cognitief gedragstherapeuten, kinder- en jeugdpsychotherapeuten en kinder-en jeugdpsychologen NIP.

Mijn praktijk richt zich op mensen die hulp zoeken en intrinsiek gemotiveerd zijn om samen met mij te kijken naar hun patronen van gedrag en daar iets aan willen veranderen waar dat mogelijk is. Mijn werkwijze is waar mogelijk een van ‘leading from one step behind’. Dat wil zeggen dat ik ervan uitga dat ieder mens zijn eigen kracht heeft en dat ik die zoveel mogelijk probeer te versterken. Het betekent dus dat ik niet ga zeggen wat u moet doen, maar dat ik kijk waar u kracht ligt en vandaaruit verder ga. Bij trauma’s pas ik EMDR toe als het geïndiceerd is.

De laatste 2 jaar heb ik, naast psychotherapie, mindfulness trainingen gegeven aan verschillende professionals in de gezondheidszorg o.a. maatschappelijk werkers, laboranten, psychologen, neurologen en verpleegkundigen.

Een overzicht van mijn registraties en lidmaatschappen

U kunt zich aanmelden tijdens via telefoonnummer 0183-513486 of via een email.